Szeptember havi hírlevél

2019.10.01

Kemestaródfai Hírlevél

2019. szeptember

Választás

Tisztelt Lakosság! Az október 13-i önkormányzati választásokra, az ajánlóívek leadási határidejéig csak a jelenlegi hivatalban lévő testület tagjai adták le az ajánló íveket. A Helyi Választási Bizottság nyilvántartásba vette a jelölteket. Előre is köszönjük a bizalmat, ígérjük, hogy minden erőnkkel azon leszünk, hogy Kemestaródfa további fejlődését előre mozdítsuk. Az elmúlt 5 év pénzügyi és szakmai beszámolóját csatolva olvashatják.

Az önkormányzati választáson pont annyi jelölt van, mint a kötelező létszám, ennek ellenére kérem, aki csak teheti mindenki éljen jogával és menjen el szavazni és szavazzon lelkiismerete, politikai meggyőződése szerint. Hisz a szavazás mindig ünnep, a demokrácia ünnepe. Ezen kívül a Vas Megyei Közgyűlésbe is képviselőket küldünk, ezen a napon, tehát van tétje a választásnak.

Pályázatok

Örömmel jelenthetem, hogy a Leaderhez beadott és 16 gyerek és felnőtt rendezvényt tartalmazó pályázatunk sikeres lett. 2 millió Ft-ot nyertünk, melyhez 10% önrészt kell tennünk. Az első rendezvény november 23-án lesz, melynek során a házi adventi koszorúk kerülnek megkötésre.

Az Autómentes Napra is nyert az önkormányzat 500.000 Ft-ot. Ez a rendezvény szeptember 21-én nagy sikerrel lezajlott. Erről Leibinger Adrienn írt tájékoztatót. A pályázat utófinanszírozású, az elszámolás után a támogatást jövő tavasz környékén kapjuk meg.

A legutóbbi faluújság megjelenése után beadásra került 4 db Magyar Falu pályázat. A Művelődési Ház felújítására, a kemesmáli ravatalozó felújítására, a Fő utca leaszfaltozására, valamint a traktorhoz további gépek vásárlására. A döntésre október végén, november elején kerül sor, várjuk a pozitív döntéseket.

A templom és a kemence pályázattal kapcsolatban egyelőre nincs változás.

Munkák

Lakossági igény merült fel a kemesmáli buszváró felújítására, mivel a buszváró tetején és az alján a fa eléggé elkorhadt. A képviselő testület szeptember 26-i ülésén döntött a buszváró felújításáról, melyre október elején kerül sor.

A nyár folyamán a nagy esőzések a Miród-forrás felé vezető út egy részén a kavicsot megkezdte, lehordta, ezért október-novemberben valamikor az úthibák kijavításra kerülnek.

A Tündérkertbe 6 új fát ültettünk, mert a gyermeklétszám növekedésével elfogytak a kiosztható fák.

Önkormányzati döntések

Döntött a képviselő testület arról, hogy az idei idősek napi rendezvény nem december 7-én, szombaton, hanem december 8-án vasárnap lesz. A változás oka az volt, hogy december 7-e munkanap, ráadásul a gyerekek is mennek iskolába. Ezért a testület egy nappal eltolta az idősek napi rendezvényt.

Az önkormányzat a 2020-as évben is csatlakozott a Bursa Hungarica pályázati kiíráshoz. Arról, hogy a gyerekeknek mikor kell jelentkezni az önkormányzat értesítést küld az illetékeseknek, illetve a faluújságba is betesszük a felhívást.

Közmunkások

Hertelendi József szeptember 25-vel nyugállományba vonult. Az önkormányzat megfelelően elbúcsúztatta Józsefet. A megüresedett helyre 2020. február 29-ig Pendli Gábornét vesszük fel.

Baba-mama Klub

Leibinger Adrienn írása

Kedves Olvasó!

Szeptember 21-én, immáron másodszor rendeztük meg az Autómentes Napot falunkban, ami nagyon jól sikerült. Szerencsére az időjárás is mellettünk volt, hiszen gyönyörű napos meleg időnk volt.

A programot 15:00 órakor kincskereséssel kezdtük, közel 30 db csoki, buborékfújó és egyéb apróság volt elrejtve a játszótéren illetve a Kultúrház udvarán, amit lelkesen kerestek a gyerekek. Ezután az aszfaltrajz vette kezdetét, ahol gyerekek lelkesen készítették a remekműveket. Ezekből a legjobbakat díjaztuk.

A játszótéren mindeközben állt már egy óriás csúszda, amire még a legkisebbek is felmertek mászni és lecsúszni. Egy kosaras körhinta is állt a téren, ami szintén népszerű volt. A falu tűzoltóautója is előállt, a gyerekek megnézhették, beleülhettek.

16:00 órára megérkezett a Lufi együttes. Közel 1 órás műsort adtak a gyerekeknek. Volt éneklés, táncolás, jó hangulat.

17:00-kor kezdődött a tombolasorsolás. Nagyon sok játékot lehetett nyerni, társasjátékokat, kirakókat, fődíjak pedig a következők voltak: csokoládétorta, egy gyerek kerékpár és egy felnőtt kerékpár. Ezúton is gratulálunk minden nyertesnek, az Önkormányzatnak pedig köszönjük, hogy egy ilyen remek délutánt tölthettek együtt a gyerekek!

Anyakönyvi hírek

Örömmel tudatjuk, hogy Tóthné Németh Edina és Tóth Péter kislánya Tóth Anna 2019. július 17-én megszületett. Az önkormányzat nevében gratulálok a babához.

Örömmel tudatjuk, hogy Navracsics-Muhr Tímea és Navracsics Ádám kislánya Navracsics-Muhr Emese 2019. szeptember 6-án megszületett. Az önkormányzat nevében gratulálok a babához.

Örömmel tudatjuk, hogy Szlávik Pendli Henrietta és Szlávik Mátyás kisfia, Szlávik Dániel 2019. szeptember 30-án megszületett. Az önkormányzat nevében gratulálunk a babához.

Az önkormányzat mindhárom újszülött babának intézte-intézi az önkormányzati 50.000 Ft-os támogatást, és a Tündérkert táblát.

Kelt: Kemestaródfa, 2019. 09. 30.

Takó Gábor

polgármester