— Rendezvények —

Rendezvények 2020-ban

Február 8 szombat: Ezen a napon ismét megrendezésre kerül a Farsang kupa asztalitenisz torna Zakics Sándor szervezésében és az önkormányzat anyagi támogatásával. A verseny a jobb teremadottságok miatt Vasalján kerül lebonyolításra a Művelődési Házban. Jelentkezni és a pontos program, menetrend miatt érdeklődni Zakics Sándornál lehet.

Február 15 szombat: Farsang. 14 órától farsangi fánksütés a Művelődési Ház Klubhelyiségében. 16 órától Baba-Mama Klub farsangja, jelmezes felvonulás, fényképezés, a finom fánkok elfogyasztása.

18 órától a Művelődési Ház nagytermében egy orvosi előadás lesz. Előadást tart dr. Szecsei Nagy Klára, a keszthelyi kórház adjunktusa. A doktornő december-január hónapban Nigériában volt orvosi misszióban, és a missziós útjáról és az ott tapasztaltakról tart előadást. Az előadásának címe: A szeretet missziója, gyógyítás Nigériában.

Március 21 szombat: Színház Zalaegerszegen. A szokásos éves színházi előadásra indulunk a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színházba. Az előadás címe: Oscar. Vígjáték. Az előadás 19 órakor kezdődik. Indulás 17:45-kor a Művelődési Ház elől. A belépő ára 2500 Ft. A buszköltséget az önkormányzat állja. Jelentkezni minél hamarabb, de legkésőbb február 29-ig lehet Németh Beáta falugondnoknál, vagy nálam személyesen, vagy a szokásos telefonszámokon.

Március 29 vasárnap 16 órától a Szombathelyi Egyházmegye Család Csoportja keresztúti ájtatosságot végez a Miród-forráshoz vezető út mentén felállított stációs kereszteknél. Erre az eseményre a helyieket is nagy szeretettel várják.

Április 4 szombat: Délután a Baba-mama Klub rendezvénye, húsvéti előkészületek. Pontos program később.

Április 10-én, nagypénteken a Csákánydoroszlói Egyházközség szokásos keresztúti ájtatossága a Miród-forrásnál. Várható program 17.00 csonka mise a templomban. kb 18.15: A keresztút indulása a templomtól.

Április 25-én szombaton falukirándulás. A tavalyi nagy sikerű falukirándulás után idén is kirándulni hívjuk a kemestaródfai lakosokat. Ezúttal is Szlovéniába látogatunk, csak a tavalyinál messzebbre utazunk, Bledbe és környékére. A buszköltség ingyenes azt teljes egészében pályázati pénzből fedezzük. Hazafelé Trojanánál a híres fánkos helyen az önkormányzat minden utast meghív egy óriás fánkra. Az utasoknak csak a belépőket kell fizetni. Idegenvezetőnk ismét Sipos Éva tanárnő lesz. A kirándulás pontos programját lentebb olvashatják. Jelentkezni Németh Beátánál, vagy nálam lehet a szokott módokon. Jelentkezni minél hamarabb kell, de legkésőbb február 29-ig.

Április 26 vasárnap 17 órától májusfaállítás. Idén is felállításra kerül a falu májusfája. A szokott módon a fát a munkások behozzák az erdőről, majd az asszonyok feldíszítik szalagokkal, míg végül a férfiak gépi erő segítségével felállítják.

Május 1 egyházmegyei zarándoklat. A Szombathelyi Egyházmegye idén is meghirdeti az egyházmegyei zarándoklatát. Az elmúlt években nem mentünk közösen autóbusszal, idén viszont lesz lehetőség közös autóbuszos zarándoklatra. A zarándoklat a tolna megyei Bátán lesz a Szent Vér kegyhelyen. Az indulás kb. 6 órakor lesz Kemestaródfáról a Művelődési Ház elől. Az utazás költsége 8000 Ft/fő. Lehet zarándokcsomagot is igényelni, annak a költsége kb. 1000 Ft lesz. Jelentkezési határidő február 29. Ha nem telik be a busz jelentkezni később is lehet, de zarándokcsomagot csak az igényelhet, aki február 29-ig jelentkezett, mert a csomag elkészítéséhez le kell adni a megrendelést.

Május 27-június 1: Csíksomlyói Búcsú. Idén is lehetőség van ellátogatni a magyarság legnagyobb egyházi rendezvényére a Csíksomlyói búcsúra. A program alább olvasható. Jelentkezni lehet a program alján lévő telefonszámokon, de aki akar, nálam is jelentkezhet.

Minden rendezvényre és útra, minden kedves kemestaródfai lakost sok szeretettel várunk.


Rendezvények 2019-ben

 • Farsang kupa asztalitenisz verseny
 • Farsangi fánksütés az egyesületek beszámolóival egybekötve.
 • Színházi előadás Zalaegerszegen.
 • Nagypénteki keresztút.
 • Májusfaállítás
 • Falunap.
 • Idősek Napja.
 • Adventi előkészületek.
 • Autómentes napot szerveztünk 2019-ben is, melyen nagyon sokan vettek részt, és amelyen kerékpárok kerültek kisorsolásra.
 • Falukarácsony
 • 2019. áprilisában kirándultunk egy busznyi emberrel Szlovéniába. Az út nagyon jól sikerült, ezért szeretnénk neki hagyományt teremteni.